időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo
A fideszes képviselő szerint politikai küldetést hajt végre az EP

Hidvéghi Balázs: Európa nem áll a helyzet magaslatán

Kreft-Horváth Márk
2022.10.04. 20:35 2022.10.04. 20:44
Hidvéghi Balázs: Európa nem áll a helyzet magaslatán

– Az Európai Bizottsággal nem maradt olyan szakmai vagy jogi kérdés, amiben ne sikerült volna dűlőre jutni – jelezte az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő. Felhívta a figyelmet arra, hogy európai családok és vállalkozások millióit érinti az energiaválság, ennek ellenére ebben a súlyos helyzetben is az Európai Parlamentben ülő szélsőséges képviselők folytatják az ideológiai zsarolást, és széthúzást szítanak.

– Európa nem áll a helyzet magaslatán; a háború és az elhibázott európai szankciók miatt az energiaárak az egekbe szöktek, vágtat az infláció, munkanélküliség és súlyos gazdasági recesszió fenyeget – mondta el tegnap az Európai Parlament (EP) ülésén Hidvéghi Balázs Strasbourgban. A Fidesz EP-képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy európai családok és vállalkozások millióit érinti az energiaválság, ennek ellenére ebben a súlyos helyzetben is az itt ülő szélsőséges képviselők folytatják az ideológiai zsarolást és széthúzást szítanak. – A magyar baloldali képviselőkkel karöltve a legabszurdabb vádakkal állnak elő, csak azért, hogy a magyar emberek ne kapják meg a nekik járó forrásokat – mondta az Európai Parlamentben politizáló politikusokról. 

A helyzet az, hogy Magyarország és az Európai Bizottság között korrekt tárgyalásokon megállapodás született az uniós források felhasználásáról. Nem maradt olyan szakmai vagy jogi kérdés, amiben ne sikerült volna dűlőre jutni

– jelentette ki felszólalásában Hidvéghi Balázs. 

A fideszes politikus szerint az Európai Parlament képviselőinek teljesen mindegy, hogy Magyarországon milyen intézkedéseket hajtanak végre, mert egy politikai küldetést hajtanak végre. Ennek lényege a baloldali képviselők saját szavaival élve az, hogy kiéheztessék Magyarországot és minden más, konzervatív kormány által vezetett uniós tagállamot. Hidvéghi Balázs itt utalt a Lengyelország elleni szégyenletes támadásokra, és megemlítette a még meg sem alakult olasz jobboldali kormánynak intézett üzengetést a brüsszeli döntéshozók részéről. 

– Önöknek semmi sem lesz elég addig, amíg Magyarországon kereszténydemokrata kormányzás folyik, ezért folyamatosan öntik az olajat a tűzre, támadnak, hazudoznak és fenyegetőznek – jellemezte az Európai Parlamentet a politikus, aki sok millió uniós polgár nevében vissza is utasította ezeket a vagdalkozásokat. 

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.