időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Ujhelyi Istvánnak esze ágában sincs visszamenni az MSZP-be

Bákonyi Ádám
2022.10.10. 15:42 2022.10.10. 15:47
Ujhelyi Istvánnak esze ágában sincs visszamenni az MSZP-be

– A pártvezetés minden egyes velem kapcsolatos mondata megerősít a döntésemben. A tagjainkat és választóinkat viszont sajnálom mindezért – mondta Ujhelyi István a Magyar Nemzetnek az MSZP társelnökének minapi nyilatkozatával kapcsolatban. 

Kunhalmi Ágnes az ATV-ben ugyanis arról beszélt, hogy a pártot nemrég elhagyó egykori EP-képviselőjük szerinte már megbánta döntését. Arra a kérdésre, hogy ha Ujhelyi vissza szeretne térni az MSZP-be, akkor visszafogadnák-e, Kunhalmi igennel válaszolt.

Ismert: Ujhelyi István a múlt hétvégén jelentette be, hogy több évtizednyi tagság után távozik a szocialista pártból, megfogalmazása szerint „a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől” köszön el. 

Hangoztatta: az elmúlt években nemegyszer próbálta felrázni közösségét, amivel viszont a párt vezetőinek érdekét sértette, így be kellett látnia, hogy nem tudja áttörni a „belső megkövesedés falát”. Tény: Ujhelyi áprilisban azzal a felvetéssel pályázta meg az MSZP társelnöki székét, hogy „el kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott […] ki kell tudni mondani, hogy elhervadt a szegfű”. A politikus a párt nevét „Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközösségére” változtatta volna meg, ám nem sokkal később bejelentette, hogy mégsem indul a megméretésen. 

Távozásának hírére az MSZP egyébként úgy reagált: sajnálattal vették tudomásul, hogy Ujhelyi István a párt nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép az MSZP-ből.  

„Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott” – írták a szocialisták.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.