ElkXrtuk: Hann Endre újabb keresetet nyújtott be

Ítéletet ezúttal sem született, a felperes, Hann Endre azonban egy teljesen új keresetet nyújtott be a Megafilm Kft. ellen az ElkXrtuk című film miatt indított per harmadik tárgyalásán. Kálomista Gábor, az alkotás producere és jogászai értetlenül állnak az eset előtt, mivel szerintük az új keresetből sem derült ki, valójában mit szeretne a felperes. Mindezek ellenére bíznak a tárgyilagos és igazságos ítéletben, amit valószínűleg december 16-án hoz meg a bíróság.

Munkatársunktól
2022. 11. 17. 15:36
null
2021.07.28. budapest Elkúrtuk cimű film Kálomista Gábor producer Keith English remdező, szeműveg szakáll Josep M. Civitt operatőr Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ítélet nem született, viszont a bíró többszöri felszólítása után egy teljesen új keresettel állt elő a felperes, ami a jogászaim szerint is egészen egyedi eset – számolt be lapunknak Kálomista Gábor producer a Megafilm Kft. ellen az ElkXrtuk című film miatt indított per harmadik tárgyalási napjának eseményeiről. – A felperes ezúttal is elmondta, hogy nem ismert magára a filmben, mégis hárommillió forint kártérítést és bocsánatkérést követel, a filmet már nem akarja betiltatni, azt viszont el akarja érni, hogy a jövőben készítendő összes alkotásom eléjére írjam oda, hogy Hann Endre nem szerepel a filmben – részletezte az új keresetlevél tartalmát a producer, aki hangsúlyozta: továbbra sem derült ki, a felperes mit szeretne valójában. – Ha ez az új perrendtartás, akkor ezt meg kell szoknunk, Hann Endrének ugyanis nem kellett bizonyítania azt, őt milyen sérelem érte akkor, ha nem ő szerepel a filmben, vagy ha ő is szerepelne benne, akkor ebben mit kifogásol – jelentette ki Kálomista Gábor. Úgy fogalmazott: egy filmet perelni arról a balliberális oldalról, ahol a szólás- és művészi szabadság, illetve az alkotáshoz való jog mindenekfelett áll, példa nélkül álló dolog, hiszen ezekhez mindenkinek joga van. Hozzátette: mindezek ellenére bíznak a független magyar bíróság tárgyilagos és igazságos ítéletében, amely valószínűleg tárgyalás nélkül fog megszületni december 16-án.

Ahogy arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, szeptember 1-jén vette kezdetét az a per, amit a Medián közvélemény-kutató cég vezetője, Hann Endre indított a Megafilm Kft. ellen az ElkXrtuk című film miatt. A felperes azt sérelmezte, hogy a tavaly októberben bemutatott alkotásban szereplő Endrét – aki egy közvélemény-kutató intézet igazgatójaként hamis adatokkal manipulálja a közvéleményt és még a politikai életet is befolyásolja – róla mintázták. Az óriási érdeklődésre számot tartó, a 2006-os véres események és Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kiszivárgásának körülményeit feldolgozó, vállaltan fiktív elemeket tartalmazó filmmel kapcsolatban Hann Endre először peren kívüli megegyezést ajánlott, illetve hárommillió forintot és bocsánatkérést követelt, a perben viszont kezdetben a film betiltását szorgalmazta. Kálomisa Gábor producer többször nyomatékosította: a filmben nem fogalmaztak meg állításokat, mert ez egy fikciós alkotás. A baloldalhoz kötődő jogvédő szervezetek továbbra is hallgatnak az ügyben.

Borítókép: Kálomista Gábor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.