Leállítaná az álláshalmozásokat a Fidesz–KDNP Miskolcon

A kormánypártok a baloldali városvezetésen megspórolt pénzeket a nyugdíjasoknak adnák.

2022. 11. 09. 13:57
Hollósy András Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportállások, tanácsnoki díjazások, felügyelőbizottsági tiszteletdíjak és a kreált pozíciók megszüntetésével éves szinten csaknem százmillió forint szabadítható fel a költségvetésben a Fidesz–KDNP számításai szerint Miskolcon

– erről a kormánypártok helyi frakciószóvivője beszélt szerdán délután sajtótájékoztatón. Hollósy András kifejtette: figyelembe véve, hogy korábban már javasolták a propagandalapként üzemelő Miskolci Napló megszüntetését, így a felszabadítható pénzügyi forrás éppen elegendő lehet arra, hogy a nyugdíjasok megkaphassák karácsonyra a Salkaházi-juttatást, és részlegesen ugyan, de újranyithasson a Selyemréti Strandfürdő.

Példaként szeretném megemlíteni, hogy a baloldali városvezetők közül többen is öt-hat helyről vesznek fel fizetést, míg a miskolciak többsége egy munkahelyről kap jövedelmet. Felháborító, hogy a baloldali képviselők még így is sarcolják a miskolciakat, a többletkiadások fejenként átlagosan csaknem száz szépkorú Salkaházi-juttatását teszi ki

– fogalmazott a kormánypárti politikus. Rámutatott arra: éppen ezért azt javasolják, hogy a novembertől esedékes tiszteletdíjakat, kreált megbízási szerződésekért járó kifizetéseket és tanácsnoki díjazásokat csoportosítsák át a szépkorúak számára és azoknak, akik a Selyemréti Strandfürdőt szeretnék használni Miskolcon. – A baloldali városvezetés trükkök százait, kreált pozíciók tucatjait létrehozva, szakemberek helyett álláshalmozó politikusokat téve vezető beosztásokba, a várost szó szerint a csőd szélére sodorta. Jött luxusbusz, Dubaj, a luxusvacsorák, milliós kifizetések a haveroknak, és ennek 150 ezer miskolci itta meg a levét – hangsúlyozta Hollósy András.

Szavai szerint jó lenne, ha a baloldali városvezetés a válság kellős közepén nem a miskolciakkal fizettetné meg a saját luxuskiadásait.

– Az árstopok meghosszabbítása és a hatósági áras élelmiszerek kibővítése is jól mutatja, hogy a kormány és a miskolci Fidesz–KDNP-frakció a családok pártján áll. A baloldal felelőtlen költekezése pedig azt jelzi, hogy alkalmatlan a város vezetésére és a miskolciak képviseletére – emelte ki a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője.

Borítókép: Hollósy András szerint a baloldal alkalmatlan a város vezetésére (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.