Nem tudnak hatósági áron tankolni az államtagadók

Több benzinkutas is találkozott már a Magyar Nemzet által korábban bemutatott, úgynevezett államtagadó csoportosulás, az UCC tagjaival, akik a hatósági áras tankoláskor nem voltak hajlandók átadni a hivatalos forgalmi engedélyt, hanem saját maguk által készített iratot lobogtattak. A kutasok természetesen megtagadták a hatósági áron való kiszolgálást, amire a legtöbb összeesküvéselmélet-hívő azonnal elővette a hivatalos magyar forgalmit. Akik nem tették ezt és továbbra is erősködtek, a kihívott rendőrjárőrnek kellett számot adniuk „államismeretükről”.

2022. 11. 07. 5:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét hallattak magukról az állam létét tagadó összeesküvéselmélet-hívő csoport tagjai, akik korábban azzal kerültek a hírekbe, hogy egy közlekedési igazoltatás során megtagadták az együttműködést a rendőrjárőrrel, hivatalos magyar iratok helyett egy géppel írt, úgymond saját maguk által elismert iratnak mondott papírfecnit lobogtattak. Az úgynevezett UCC-csoportok tagjai szerint az alkotmány (az alaptörvény) illegitim, a magyar állam egy, az Egyesült Államokban bejegyzett izraeli cég, az ember pedig nem azonos a személlyel, és se nem közjószág, se nem humán erőforrás. 

A Zsaruellátó nevű Face­book-csoport nyomon követi az UCC-csoportok felbukkanását, és tanácsokkal látja el a velük szolgálat közben kapcsolatba kerülő rendőröket. 

Ezúttal arra hívták fel a figyelmet, hogy az állam létét és legitimitását tagadó személyek a hatósági áras tankoláskor egy saját maguk által rajzolt, nyomtatott iratot lobogtatnak. Mivel az ilyen próbálkozásokon a kutasok is csak mosolyognak, marad a fenyegetőzés és végül a magasabb ár, vagy bizony szégyenszemre az eredeti, hivatalos forgalmi előkotorászása. 

Van azonban néhány eset, amikor a benzinkút személyzete rendőri intézkedést kér, és ha az összeesküvés-hívők forgalmi és vezetői engedély nélkül akarnak részt venni a közúti forgalomban, máris nyernek plusz egy feljelentést, amellett, hogy hatósági áron nem juthatnak üzemanyaghoz.

Előbb-utóbb csak leesik nekik, hogy hülyére vették őket a szektában, és nemcsak a benzinkutakat, de a hatóságokat és a bíróságokat sem érdekli az ellentmondásos zagyvaságuk, miszerint nincs is Magyarország

– írják a Zsaruellátó közösségi oldalán.

Egy benzinkutas kommentben pedig azt írta: 

„Ha nem létezik a magyar állam (szerintük), akkor a hatósági ár sem, mi ezzel védekezünk.”

Az UCC-sek tulajdonképpen több különálló csoportosulás, akiket az államtagadás elve hoz egy platformra. A Demokrata című hetilap még augusztusban mutatta be zavaros ideológiájukat. A hazai összeesküvés-elméletekben hívők alaptétele, hogy minden törvény, rendelet, jogszabály, intézkedés illegitim és törvénytelen, mivel hazánk alkotmányos neve 2011-ben Magyarország lett, és ezzel a köztársaság mint államforma megszűnt létezni. Szerintük ezek miatt Magyarország mint állam sem létezik, az csupán egy bejegyzett izraeli cég a New York-i tőzsdén.

A Demokrata szerint ez a nézet nagyban illik az olyan hazai konteós társaságok narratíváiba, mint amilyen az emberölésre való felbujtással és súlyos államellenes bűncselekménnyel gyanúsított, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt levő Posta Imre által szervezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya is. 

E körbe tartozik a Rend-SzerVáltók közössége nevű szerveződés is, amelynek egy kamionsofőr a vezetője. Szerintük az alaptörvény közjogilag érvénytelen, mivel az új alkotmányt alaptörvénynek és nem pedig alkotmánynak hívják. A szervezet szokása, hogy rátelepszik mások megmozdulásaira, így például nyáron a hídfoglaló katástüntetésen is szervezetten voltak jelen.

Az UCC név egy rövidítés, az amerikai államközi kereskedelmet szabályozó, valóban létező, ám hazánkra nem vonatkozó törvénykönyvé. Ennek a tengerentúli jogszabálynak a 2016-os módosítását értelmezik úgy az államtagadók, hogy Magyarország már kikerült Washington birtokából, így a jelenleg hatályos jogszabályok nem érvényesek.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.