időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

ORFK: Csaknem 8000-en érkeztek Ukrajnából hétfőn

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.29. 07:42 2022.11.29. 08:03
ORFK: Csaknem 8000-en érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán–magyar határszakaszon 4335-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 3648-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek 

– tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 115 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 31 ember – köztük 19 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Borítókép: Záhony: ukrán menekültek érkeznek (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.