időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Több mint kilencezren érkeztek Ukrajnából kedden

Magyar Nemzet
2022.11.30. 08:17 2022.11.30. 08:23
Több mint kilencezren érkeztek Ukrajnából kedden

Az ukrán–magyar határszakaszon 4484-en léptek be kedden Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 4808-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek

– tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t. 

A beléptetettek közül a rendőrség 152 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 38 ember – köztük 25 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. 

„Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival” – írták.

Borítókép: Ukrajnai menekültek a budapesti BOK-csarnokban (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.