A fűtési szezon előtt felelős döntéseket kell hozni

2010-ben egymillióan nem tudták megfelelően fűteni a lakásukat, ez a szám azóta a felére csökkent.

Magyar Nemzet
2022. 12. 06. 10:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanász-Nagy Máté napirend előtt arról beszélt, hogy 800 ezer háztartást érint az energiaszegénység, amely – mint mondta – azt jelenti, hogy a háztartás nem tudja megfelelő hőmérsékletűre fűteni a lakást, vagy aránytalanul nagy terhet jelent a rezsiszámlák fizetése. 

Az LMP képviselője szerint a rezsicsökkentés nem segített az energiaszegénységben élőknek, mivel az, aki budai luxusvilláját fűtötte, arányaiban sokkal több rezsicsökkentésben részesült. Az energiaszegénység megoldására Kanász-Nagy Máté országos bérlakásépítési programot, lakásfenntartási támogatást, illetve országos szigetelési programot sürgetett. 
 

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott, hogy az LMP mindig a radikális megoldásokat helyezi előtérbe, de a fűtési szezon előtt felelős döntéseket kell hozni.

– 2010-ben egymillióan nem tudták megfelelően fűteni a lakásukat, ez a szám azóta a felére csökkent – hangsúlyozta Koncz Zsófia, aki rendkívül fontos vívmánynak nevezte a rezsicsökkentést. 

Kiemelte azt is, hogy míg Magyarországon 10 eurócent egy kilowattóra áram, addig Olaszországban 70 eurócent, a 24 EU-s tagállamból pedig egyedül hazánkban csökkent a gáz ára.

Az államtitkár kiállt a paksi atomerőmű és annak bővítése mellett is. – Önök az atomenergiával kapcsolatban folyamatosan kritikával élnek. Bele sem merek gondolni, hogy enélkül milyen árak lennének, hiszen a hazai energiatermelésnek egy nagyon-nagyon jelentős részét Pakson tudjuk megtermelni – fogalmazott Koncz Zsófia, aki az elmúlt időszak egyik legfontosabb energiapolitikai eredményének nevezte, hogy december elsején létrejött az Energiaügyi Minisztérium.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.