Felhős időjárás várható, de helyenként kisüt a nap

A csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között lesz a mai napon.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 12. 07. 6:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható – írja a Met.hu.

A hajnali, reggeli időszakban északon még előfordulhatnak hózáporok, később számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. 

Az északi tájakon élénk, olykor erős lökések kísérik a nyugati szelet. A csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között várható. Késő estére –2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Eleinte csökken a felhőzet, majd egyre nagyobb területen képződik köd és rétegfelhőzet, illetve a nyugati, délnyugati megyék fölé vastagabb felhőzet is sodródik. 

Nyugaton néhol gyenge eső, havas eső, hó előfordulhat. 

A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –5 és +2 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket – írja a Köpönyeg.

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. 

A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.