Vizsgálja a rendőrség a benzinpánik ügyét

Az RTL és az Index cikkei miatt fordult a rendőrséghez a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István.

Magyar Nemzet
2022. 12. 12. 13:00
null
20221207 Budapest Megszűnt a benzinárstop. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja azt a beadványt, amit a közérdekű bejelentéseiről elhíresült Tényi István tett, miután az RTL.hu oldalon december 3-án jelent meg egy cikke, aminek a címe az volt, hogy „egy álhír miatt rohamozták meg a magyar benzinkutakat, de egyre ingatagabb a hatósági benzinár”, továbbá másnap reggel az Index közölt cikket a témában azzal a címmel, hogy „álhírek terjednek az üzemanyagárstopról, beindult a pánik”. Tényi álláspontja szerint az üggyel kapcsolatban felmerülhet a különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntett gyanúja.

Megjegyzendő, hogy december 2-án, péntek este kezdett el terjedni (még nem világos, miként) az az álhír, miszerint a kormány már éjfélkor feloldja az üzemanyagok árstopját, az emberek pedig emiatt megrohamozták a kutakat. Bár a megelőző napokban voltak olyan megszólalások, amelyek az árstop lehetséges kivezetéséről vagy a kivezetésének szükségességéről szóltak, azt senki sem mondta, hogy erre már december 2-án sor kerülhet.

Ismert: a kormány csak napokkal a rémhírek terjesztése után, december 6-án döntött a hatósági benzinár kivezetéséről, amiről rendkívüli Kormányinfón számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.