Több mint egymillióan töltötték ki a szankciókról szóló nemzeti konzultációt

A friss számot Dömötör Csaba államtitkár közölte a kormány közösségi oldalán.

2022. 12. 01. 16:59
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. július 21. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghaladta az egymilliót a konzultációban részt vevők száma. Egészen pontosan 1 millió 23 ezren mondták el eddig a véleményüket 

jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a kormány közösségi oldalán közzétett videóban. 

Dömötör Csaba szerint a kitöltők magas számából látszik, hogy a brüsszeli szankciók olyan problémát jelentenek, ami mindenkit érint, és mindenkinek van róluk véleménye is. 

– Arról volt szó, hogy a szankciók majd véget vetnek a háborúnak, de a háború nem ért véget. Kaptunk viszont helyette egyre nagyobb gazdasági viharfelhőket. Elszállt az energia ára, rég nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, tartósan magasan van az infláció, így eljutottunk oda, hogy gazdasági szempontból leginkább Európa húzza most a rövidebbet – értékelte az Európában kialakult helyzetet a felvételen a politikus. 

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy Brüsszelben nem a szankciós politika felülvizsgálatán, hanem újabb szankciók kivetésén gondolkodnak. 

A nemzeti konzultációt december 9-ig lehet kitölteni online vagy visszaküldeni a kérdőívet postai úton. 

Borítókép: Dömötör Csaba. (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.