Hadházy Ákos nem csatlakozik Márki-Zay Péter pártjához

A baloldali politikus szerint csak széles körű öszefogással van értelme egy új formáció megalapításának.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 10. 12:51
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. március 15. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi barátságunkra és az irántad érzett változatlan és őszinte megbecsülésre tekintettel próbálok nagyon udvariasan, de lényegre törően fogalmazni: minden ellenkező híreszteléssel szemben én nem kívánok részt venni az általad most bejelentett párt munkájában

– fogalmazott a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával mandátumot szerzett, ám független színekben politizáló országgyűlési képviselő. 

A politikus Márki-Zay Péternek üzent, miután a lapunk is beszámolt róla, hogy az Index információi szerint a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be a hódmezővásárhelyi polgármester új pártját.

Hadházy Ákos leszögezte, hogy bármilyen új pártot csak erős alapokon, széles körű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Szerinte ezek hiányában a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában. 

„Bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége: nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán – a projekt törvényszerű bukása után – még mélyebbre süllyedjenek az apátiába” – tette hozzá. Egyúttal arra kérte Márki-Zay Pétert, hogy fontolja meg újra a szándékait.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.