Kiderült, hogy milyen néven jegyzik be Márki-Zay Péter pártját

A hódmezővásárhelyi polgármester az Európai Néppárttal kíván szorosan együttműködni.

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu2023. 01. 10. 9:47
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját – tudta meg az Index. Mint írták, a bejegyzési procedúra maximum hatvan napig tart, de a bejegyzést végző törvényszék még hiánypótlást rendelhet el. Egy párt alapításához minimum tíz személy szükséges. Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter 2018-ban alapította meg a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy a 2019-es önkormányzati választásokra polgármestereket és képviselőket indítsanak. 

Nemrég a hódmezővásárhelyi polgármester egy interjúban pedig elárulta, hogy az Európai Néppárttal kívánnak szorosabban együttműködni.

Megjegyzendő, hogy még tavaly augusztusban Márki-Zay Péter lapunknak úgy fogalmazott, hogy a hiteles ellenzéki szereplők közül bárkivel együttműködnek, aki leváltaná a kormányt, egyedül a Demokratikus Koalícióval kizárt ez a kooperáció.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.