Kiadós csapadékkal indul a hét, több helyen havazás várható

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Met, Köpönyeg2023. 01. 16. 8:51
null
Debrecen, 2021. január 25. Esernyõjét fogja egy nõ Debrecenben, az erõs széllel kísért havas esõben 2021. január 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapadékos, szeles időjárás

Többfelé számíthatunk csapadékra, amely fokozatosan északkelet, kelet felé helyeződik. Erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután néhol már elvékonyodhat a felhőtakaró – írja előrejelzésében a Met.hu.

A legtöbb helyen eső várható, de délelőtt helyenként a Dunántúlon, később az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás is előfordulhat. 

Főként a Nyugat-Dunántúl magasabban fekvő területein, a Dunántúli-, illetve Északi-középhegység csúcsain válthat havazásba a csapadék. Ezeken a területeken néhány centiméter, olvadozó hóréteg alakulhat ki.

Forrás: Met.hu

A délies szél nagy területen megélénkül, kifejezetten délkeleten. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű. Késő este 2 és 7 fok közé hűl le a levegő. Zala és Somogy vármegyékben a déli órákig is kitarthat az eső. Ezeken a területeken akár a 20 mm-t is meghaladhatja a 24 órás lehullott csapadékösszeg. 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket

Leginkább a melegfrontra érzékenyeket érintheti a stressz – írja a Köpönyeg.hu Orvosmeteorológiai előrejelzése.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, és a teljesítőképességük is csökkenhet. 

A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). 

A hidegfrontra érzékenyeknél fokozódnak a görcsös panaszok, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. A krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Borítókép: esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.