időjárás 17°C Klaudia 2023. március 20.
logo

Ötven kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy budapesti garázsban + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.01.27. 10:56 2023.01.27. 11:10
Ötven kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy budapesti garázsban + videó

Ötven kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök hétfőn Budapesten, egy II. kerületi garázsban. A ügyhöz köthető két férfit kábítószer-kereskedelem miatt vették őrizetbe Szegeden.

A nyomozók a kutatás során a garázsban 104 kábítószergyanús csomagot találtak. A 48 kilogramm zöld növényi törmelékről az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy az marihuána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a Police.hu oldalon.

Az eljárás során lefoglalt drog becsült feketepiaci értéke csaknem 170 millió forint.

A nyomozók pár óra alatt azonosították a garázst bérlő 28 éves férfit és szintén 28 éves társát. A két férfit a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve végül nem sokkal éjfél előtt Szegeden fogták el. Az egyik férfit a lakásán, a másikat pedig egy Angliából érkező kisbuszon fogták el.

A rendőrök az egyik díler szegedi lakásán tartott kutatás során hét gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM-kártyát foglaltak le. Társa lakásán pedig három, egyenkét fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat, SIM-kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

A nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett indítványozták letartóztatásukat.

Kedden az üggyel kapcsolatban elfogtak egy harmadik férfit is, akitől pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le. Őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.
A dílerek a lefoglalt kábítószeren túl is üzleteltek a droggal: összesen 76 kilogramm – több mint 250 millió forint feketepiaci értékű – marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.