„Hihetetlennek tűnik, hogy ne tudott volna a Gyurcsány házaspár a finanszírozási botrányról”

Deák Dániel: A balliberális oldal a jövő tavaszi európai parlamenti választáson sokkal rosszabbul fog szerepelni, mint amire számítottak.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 02. 06. 9:55
Dobrev Klára; Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2016. február 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke felesége, Dobrev Klára társaságában a párt kongresszusán a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai külföldi finanszírozási botrány kapcsán is azt állította Gyurcsányné, hogy semmit sem tud a guruló dollárokról, miközben a nemzetbiztonsági bizottság által nyilvánosságra hozott jelentés szerint DK-s cégek és magánszemélyek is százmilliókat kaptak belőle, így meglehetősen hihetetlennek tűnik, hogy ne tudott volna erről a Gyurcsány házaspár

– fogalmazott Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője az Origónak. Szerinte Gyurcsány Ferenc és felesége látványosan csöndben van a témában, próbál úgy tenni, mintha semmiről sem tudna – mondta el az elemző annak kapcsán, hogy Iratxe García Pérez, az európai szocialisták frakcióvezetőjének kabinetfőnöke, Laura Ballarin többször együtt nyaralt Eva Kailival, az Európai Parlament korábbi alelnökével. 

 

 

Az Origó cikke kiemelte, hogy Ballarin és Kaili közös nyaralásáról több kép is nyilvánosságra került, és az is kiderült, hogy ezek az események 2018 és 2021 között történtek, vagyis nem egyszeri alkalomról beszélünk, kijelenthető, hogy baráti viszonyban voltak. Pérez szoros kapcsolatban van a magyar baloldallal is, legfőképpen Gyurcsány Ferenc feleségével. 

A portál hangsúlyozta, hogy Pérez a Gyurcsány-párt meghívására 2022 márciusában Magyarországra is látogatott, közös képet is készítettek Gyurcsánynéval. Ugyanakkor nem Gyurcsányné az egyetlen magyar baloldali politikus, aki részese lehetett az elképesztő, történelmi jelentőségű botránynak. Az Origó szerint ő és Gurmai Zita is szoros kapcsolatot ápoltak Eva Kailivel, de baráti kapcsolatban volt a korrupcióba belebukó politikussal Ujhelyi István is.

Deák Dániel a portálnak kiemelte, hogy a balliberális oldal következmények nélküli. –Az Európai Parlamentben is úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna, mennek tovább azon az úton, amelyen már eddig is jártak. Mindeközben újabbnál újabb részletek derülnek ki a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán, a vádalkuknak köszönhetően pedig várhatóan újabbnál újabb nevek látnak majd napvilágot – fogalmazott az elemző, aki szerint mindez azt eredményezi, hogy a balliberális oldal hitelessége tovább csökken, a jövő tavaszi európai parlamenti választáson sokkal rosszabbul fognak majd szerepelni, mint amire számítottak, így politikai következménye mindenképpen lesz a korrupciós botránynak mind Magyarországon, mind az európai politikában.

A teljes cikket az Origó oldalán olvashatják.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke felesége, Dobrev Klára társaságában a párt kongresszusán, a Syma rendezvényközpontban 2016. február 13-án (Fotó: Marjai János/MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.