Idén is kell extraprofitadót fizetni

A legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint ma Magyarországon 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 16:23
gyógyszergyár
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az energiaszektor, a bankok, a kereskedelmi multinacionális cégek és a gyógyszeripari cégek a magas energiaárak nyertesei, ezért nekik továbbra is lényegesen nagyobb mértékben kell hozzájárulniuk a költségvetéshez, így az extraprofitadót nekik az idén még meg kell fizetniük – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón. 

A tárcavezető kifejtette: a kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de a tavaly befizetett adó mértékének megfelelő összeget továbbra is a be kell szednie a költségvetésnek.

Kitért rá: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint ma Magyarországon 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt. – A magyar gazdaság erejét mutatja, hogy miközben energiaár-emelkedés volt az elmúlt évben – ami a gazdaság működésében is nehézségeket okozott –, 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve – mondta Gulyás Gergely.

A mai kormányinfó élő közvetítését ITT olvashatják

Borítókép: (Fotó: Mirkó István)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.