Mit csinál jégtörő Mátyás az idővel?

Tartja magát a mondás, hogy „ha jégtörő Mátyás nem talál jeget, akkor csinál”.

Magyar Nemzet
Forrás: ripost.hu2023. 02. 24. 16:47
null
Miskolc, 2021. január 19. Jégformák a részben megfagyott lillafüredi vízesésnél 2021. január 19-én. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvben ha most télies lenne az idő, akkor búcsút inthetnénk neki, így viszont úgy tűnik, visszajön a hideg.

A folytatásban az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint eleinte még marad az enyhe idő, vasárnaptól azonban néhány napra téliesre fordul az időjárás. Szombaton egy hidegfront halad át fölöttünk, ami csapadékot hoz főként a déli országrészbe, ahol akár 10-20 milliméter is eshet. Vasárnap eső helyett már havas esőre, hóra is számíthatunk, elsősorban a déli és a keleti országrészben hullhat további 5-10 milliméter. 

A jövő hét első felében viszont országszerte szárazabbra fordul az idő, csak kevés helyen lehet egy-egy hózápor.

A hőmérséklet szombat délutántól visszaesik, ma és holnap még fagymentes éjszakák lesznek, vasárnaptól viszont országszerte visszatérnek a 0 és –5 fok közötti éjszakai fagyok, és napközben sem melegszik 5 fok fölé a levegő. Hétfőtől ugyan erősödik a nappali felmelegedés, de a 10 fok fölötti maximumok a jövő hét közepéig nem térnek vissza.

Borítókép: Lillafüred (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.