Ungár Péter: Nekünk nincs időnk bohóckodásra

Az LMP társelnöke szerint már nincs valódi verseny a politikában.

Magyar Nemzet
Forrás: Telex.hu2023. 02. 04. 17:24
Borítókép: Ungár Péter, az LMP társelnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Zöldpárt vagyunk, több mint 15 éves történetünk során soha annyi dolgunk, soha olyan felelősségünk nem volt még, mint most. Nekünk nincs időnk bohóckodásra”

– fogalmazott Ungár Péter, az LMP társelnöke a párt kongresszusán mondott beszédében. 

A Telex beszámolója szerint az ellenzéki pártokat, az ellenzéki összefogást és a Magyarországon épülő akkumulátorgyárakat kritizálta a politikus, aki szemfényvesztésnek nevezte, hogy ha Magyarországból akkumulátor-nagyhatalom lesz, akkor helyreáll a magyar gazdaság teljesítőképessége. Szerinte megbukott az a konszenzus, amire a magyar gazdaság épült 1990 óta, miszerint a külföldi tőke számára vonzó országot kell építeni.

Megszűnőben van a politikai verseny, a politika mára törzsi csapatsporttá vált; vannak moralizáló picsogások, különböző önsóhajtozások, de valódi verseny már nincs.

– fogalmazott Ungár Péter. 

A tavalyi választási eredményről kijelentette, hogy az ellenzéki pártok közül az LMP tanult leggyorsabban az újabb kétharmaddal végződő választás kudarcából, viszont a többi párt nem tanult ebből. „Van árnyékkormány, van kontúrkormány, minden van, de mi azt gondoljuk, hogy ez valójában senkit nem érdekel” – vélekedett az LMP társelnöke.

 

Borítókép: Ungár Péter, az LMP társelnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.