időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Ungár Péter: Nekünk nincs időnk bohóckodásra

Magyar Nemzet
Forrás: Telex.hu
2023.02.04. 17:24 2023.02.04. 17:50
Ungár Péter: Nekünk nincs időnk bohóckodásra

„Zöldpárt vagyunk, több mint 15 éves történetünk során soha annyi dolgunk, soha olyan felelősségünk nem volt még, mint most. Nekünk nincs időnk bohóckodásra”

– fogalmazott Ungár Péter, az LMP társelnöke a párt kongresszusán mondott beszédében. 

A Telex beszámolója szerint az ellenzéki pártokat, az ellenzéki összefogást és a Magyarországon épülő akkumulátorgyárakat kritizálta a politikus, aki szemfényvesztésnek nevezte, hogy ha Magyarországból akkumulátor-nagyhatalom lesz, akkor helyreáll a magyar gazdaság teljesítőképessége. Szerinte megbukott az a konszenzus, amire a magyar gazdaság épült 1990 óta, miszerint a külföldi tőke számára vonzó országot kell építeni.

Megszűnőben van a politikai verseny, a politika mára törzsi csapatsporttá vált; vannak moralizáló picsogások, különböző önsóhajtozások, de valódi verseny már nincs.

– fogalmazott Ungár Péter. 

A tavalyi választási eredményről kijelentette, hogy az ellenzéki pártok közül az LMP tanult leggyorsabban az újabb kétharmaddal végződő választás kudarcából, viszont a többi párt nem tanult ebből. „Van árnyékkormány, van kontúrkormány, minden van, de mi azt gondoljuk, hogy ez valójában senkit nem érdekel” – vélekedett az LMP társelnöke.

 

Borítókép: Ungár Péter, az LMP társelnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.