Végre kiderülhet, drogozott-e a kiszivárgott felvételen a kispesti politikus

Hatályon kívül helyezte a Kúria a fideszes Dódity Gabriellát elmarasztaló jogerős bírósági ítéletet. Dódity korábban annak adott hangot, hogy kábítószereznek a helyi baloldali politikusok, emiatt indult per ellene – ovasható a Metropol cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 02. 11. 17:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dódity Gabriella kispesti fideszes képviselőt rágalmazásért ítélték el, miután 2019-ben a szintén helyi képviselő, a volt MSZP-s Lackner Csaba beperelte. Lackner keresete szerint a kormánypárti képviselőnő megsértette a becsületét, hiszen amikor egy hozzászólásában arra utalt, hogy fehér poros az orra, szerinte azt a képet festette róla, hogy drogozik. 

Az ügyben akkor a nyilvánosságra került felvételek kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást is indított nemcsak kábítószerrel való visszaélés, hanem különféle gazdasági bűncselekmények miatt is, ez a nyomozás még mindig tart. Ugyanakkor sem Gajda Péter szocialista polgármester, sem más baloldaliak nem ismerték el, hogy a felvételen Lackner látható.

A fideszes képviselőt az elsőfokú bíróság rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek és megrovásban részesítette. Az ítéletet másodfokon helyben hagyták, amelyet Dódity akkor így kommentált: 

 

Nem volt fehér poros az orra, és nem volt két csík között. És egyébként sem ő van a felvételeken. Én meg trolibusz vagyok.

 

Ugyanakkor a képviselő már akkor jelezte, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. A Kúria most helytadott a panaszának, megsemmisítette a másodfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a másodfokot.

Ez az ügy egyre komikusabb, ugyanakkor jó látlelete annak, hogy a baloldal mennyire képtelen bármiért is felelősséget vállalni. A fehér poros képkockákat az egész ország látta, ennek ellenére még mindig ott tartunk, vajon ki van a felvételen, és vajon amit látunk, fehér port csíkokba rendezve, az vajon valóban fehér por csíkokba rendezve? Abszurd ítéletek után a Kúria tehet pontot ennek a szappanoperának a végére. A legfőbb bírói szerv ugyanis osztotta a mi jogi álláspontunkat, és új eljárásra kötelezte a másodfokot. Így most kezdődik minden elölről

– mondta a Metropolnak Dódity Gabriella.

Borítókép: Lackner Csaba (Fotó: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.