Eleonóra 2024. február 21.
logo

Letartóztatta a bíróság az LMP pedofíliával gyanúsított volt politikusát

Pámer Dávid
Forrás: Magyar Nemzet
2023.03.01. 14:58 2023.03.02. 09:53
Letartóztatta a bíróság az LMP pedofíliával gyanúsított volt politikusát

Letartóztatta a bíróság az LMP egykori, szexuális visszaéléssel gyanúsított képviselőjelöltjét – értesült a Magyar Nemzet. K. Gábort hétfőn késő este fogták el a rendőrök Körmend közelében, a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A végzés nem jogerős.

Harminc napra nem jogerős végzéssel szerda délután elrendelte a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – közölte megkeresésünkre Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője. A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését.

Ismert, K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot vasárnap, majd egy nappal később el is kapták. 

A Metropol szerint K. egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint hétfőn Körmend felé tartott az autójával. 

Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni. 

Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Fotó: police.hu

Az LMP-s politikus jelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. 

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K.-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

 Ide tartozik, hogy lapunk ma közölt egy videófelvételt, amin Hadházy Ákos személyesen kampányolt K. Gábor mellett még 2017-ben. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K.-t a helyi Nagyatád TV riporterének.

Borítókép: Illusztráció Shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.