Már lehet jelentkezni a tavaszi Erzsébet-táborokba

Már lehet jelentkezni a tavaszi Erzsébet-táborokba − tájékoztatta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szombaton az MTI-t.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 04. 15:55
Erzsébet tábor
20220620 Zánka Több ezer állami gondoskodásban, gyermekotthonokban, valamint nevelőszülői családoknál élő gyermek és kísérőik érkeztek meg a zánkai Erzsébet Táborba. Fotó: Nagy Lajos NL Veszprém Megyei Napló Fotó: Nagy Lajos/Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi osztálykirándulásokra érkező iskolásoknak május 15-től június 9-ig ad otthont a megújult zánkai Erzsébet-tábor, ahová a jelentkezés már elkezdődött. A Balaton-parti táborozásra négy héten át, háromnapos turnusokban érkezhetnek az 1–8. évfolyamos diákokat jelentkeztető iskolák − írták a közleményben.

Hozzátették,

a korszerű szállást, a napi étkezéseket, az egészségügyi ellátást és a mintegy harminc különféle, osztályközösségeket erősítő élményprogramot a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) biztosítja az Erzsébet-táborok program keretében.

A köznevelési intézmények a zánkai Erzsébet-tábor tavaszi turnusaiba március 17-ig az etaborplusz.hu online felületen jelentkezhetnek.

Kiemelték: az ország egész területéről várják a gyerekeket a teljeskörűen felújított zánkai táborba, ahol 2021 óta az összes szállásépület komfortos, a szobákban pedig új bútorok és saját fürdőszoba is szolgálja a táborozók kényelmét.

A programokat a korszerű közösségi terekben, a felújított sportcsarnokban és színházteremben, valamint szabadtéren tartják.

Tavasszal, a háromnapos, két éjszakás tábori osztálykirándulásokon a szervező Erzsébet Alapítvány koncerteket és színházi előadást, sportprogramokat, továbbá digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő, játékos foglalkozásokat is biztosít a táborozóknak. Ezenkívül lehetőség van sétahajózásra, íjászatra, túrázásra, sőt a diákok kipróbálhatják magukat a kalandparkban is.

A turnusok ideje alatt az iskolák is szervezhetnek kirándulásokat, így a környék látnivalóit is megismerhetik a gyermekek − közölték.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a május 15-től június 9-ig tartó Erzsébet-táborokba köznevelési intézmények jelentkezhetnek, így azok, akik tavasszal a Balatonnál szeretnének táborozni, a jelentkezéssel kapcsolatban az iskolájukhoz fordulhatnak.

Borítókép: gyermekek érkeznek tavaly nyáron a zánkai Erzsébet-táborba (Fotó: Veszprém Megyei Napló/Nagy Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.