Menczer Tamás: Aki nem akar azonnali tűzszünetet, az háborúpárti

– Magyarország alapvető érdeke a béke – fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Menczer Tamás szerint az orosz–ukrán háborúban mindenki veszít.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 11. 14:40
null
MenczeR Tamás KKM Államtitkár 20211221 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldali politikusok felszólalásai után egyértelművé és világossá kell tenni: aki nem akar azonnali tűzszünetet, aki nem akar azonnali békét, az valójában nem békét akar, az a háború folytatását akarja, tehát háborúpárti – mondta Menczer Tamás a Facebookon megosztott videójában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a videóban – amelynek az elején három ellenzéki politikus parlamenti felszólalásaiból vágtak be részleteket – jelezte, hogy a magyar baloldali politikusok a háború folytatását akarják, ezért háborúpártiak.

– Azt mondják a baloldali politikusok, hogy a háborúnak folytatódnia kell addig, amíg Ukrajna nem győz. Ezt az állítást – bár nem értek egyet vele – egy ukrán politikustól el tudnám fogadni, de egy magyartól soha – fogalmazott az államtitkár. Mint mondta, egyrészt azért nem tudná elfogadni, mert Magyarország alapvető érdeke a béke, és Ukrajnát soha nem helyezhetjük Magyarország elé.

– Magyarország az első 

– szögezte le.

Megfogalmazása szerint a háború folytatása azért is elfogadhatatlan, mert ebben a háborúban senki nem győz, és nem is fog győzni. – Ebben a háborúban mindenki veszít – emelte ki a politikus. Menczer Tamás kiemelte: meggyőződése, hogy mindenkinek a béke lenne a legjobb, az ukránoknak is.

– Magyarország és a magyar kormány a béke pártján áll 

– húzta alá Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.