Tömegverekedés: az életveszélyesen megsérült roma férfi is gyanúsított, letartóztathatják

A nyíregyházi Mamma Mia nevű szórakozóhelynél a minap kitört brutális verekedésben életveszélyesen megsérült roma férfit őrizetbe vették a kórházban, és gyanúsítottként nyomoznak ellene. Két fia drog hatása alatt állt a verekedés során. Még nem tisztázott, ki kezdte a tömegverekedést, amiben az életveszélyes sérült mellett egy biztonsági őr is súlyos sérüléseket szenvedett.

2023. 03. 15. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fordulat következett be a március 4-re virradóra Nyíregyházán, a Mamma Mia nevű szórakozóhelynél kirobbant brutális tömegverekedés nyomozásában. Kórházi ágyán őrizetbe vették a verekedés során életveszélyes sérüléseket szenvedett roma kisebbségi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy része volt a verekedés kirobbantásában. Két, a verekedésben részt vevő fia szervezetében drogot találtak, egyikük ruházatából is drog került elő.

Ismert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a nyíregyházi szórakozóhely előtt történt verekedés ügyében.

A Mamma Mia nevű szórakozóhely előtt zajlott a brutális tömegverekedés. Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a Mamma Mia nevű nyíregyházi szórakozóhely előtt szóváltás alakult a biztonsági szolgálat munkatársai és három nyíregyházi férfi között, ami verekedésbe torkollt 2023. március 4-én hajnalban. A családtagokból álló háromfős kisebbségi társaság azt sérelmezte, hogy a biztonsági őrök egyiküket nem engedték be a szórakozóhelyre. A fiatal bokszolót korábban állítólagos drogproblémák miatt kitiltották a szórakozóhelyről.

Az egyik kisebbségi bokszoló ezzel a boxerrel ütötte le az egyik biztonsági őrt. Forrás: Police.hu

A vita hevében az egyik fiú kezén boxerrel megütött egy biztonsági őrt, ezután tört ki a verekedés. A résztvevők kölcsönösen bántalmazták, ütötték-rúgták egymást. 

A verekedés következtében az egyik biztonsági őr súlyos szemsérülést, a fia érdekében fellépő apa súlyos, életveszélyes, fiai könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyomozók az ügyben haladéktalanul elvégzett nyomozási cselekmények útján beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján még 2023. március 4-én kihallgattak négy gyanúsítottat. 

K. T. 33 éves tiszarádi lakos és G. Gy. 48 éves kótaji lakos biztonsági őröket őrizetbe is vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt. 

A roma bokszolóknál drogot is találtak, csakúgy, mint a szervezetükben. Forrás: Police.hu

F. M. 19 éves és F. P. 21 éves nyíregyházi lakosokat szintén garázdaság és testi sértés, valamint kábítószer birtoklása vétség meglapozott gyanújával is kihallgatták, mivel az elvégzett mintavétel szervezetükben kábítószer hatóanyagának jelenlétét mutatta ki. A rendőrök a fiatalabb férfitól 7,5 gramm mennyiségű, kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A folyamatban lévő büntetőeljárásban beszerzett bizonyítási eszközök alapján a Szabolcs vármegyei nyomozók az elmúlt napokban további öt gyanúsítottat hallgattak ki. Gyanúsítottja az ügynek F. J. 46 éves nyíregyházi lakos, akit a verekedés után súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba vittek, és kihallgatása csak gyógykezelésének befejezése után volt lehetséges. A nyomozók a férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával 2023. március 14-én gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Borítókép: Brutális tömegverekedés volt Nyíregyházán (Forrás: Egy térfigyelő kamera felvétele)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.