Útnak indultak az autósok, telítődnek az utak

Közlekedési balesetről számoltak be Debrecenben, amihez a tűzoltóknak és a mentőknek is ki kellett vonulniuk.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 03. 23. 8:06
null
Budapest, 2023. február 25. Forgalom a Rákóczi úton, balra a háttérben a Keleti pályaudvar épülete. Középen az 1895-re Kiss István tervei alapján a névadó László Zsigmond számára elkészült négyemeletes eklektikus saroképület, jellegzetes tornyával. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom csütörtökön reggel a Budapest környéki utakon:

  • Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.
  • Sokan haladnak a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Szentendre és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

Az M7-es autópályán Budapest felé a 122-es kilométernél a Völgyhídon egy műszaki hibás kamion elfoglalja a külső sávot. Kérik az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A 441-es főúton Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as kilométernél félpályás korlátozás van érvényben, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Kisebb torlódásra lehet számítani.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladja a hét kilométert – tájékoztatott az Útinform.

 

Baleset Debrecenben

Összeütközött két gépkocsi Debrecenben, a Kishegyesi úton, az István út közelében – közölte a Katasztrófavédelem.

A városi hivatásos tűzoltók kivonultak a helyszínre, hogy áramtalanítsák az egyik járművet.

A mentők is kiérkeztek a balesethez, ami miatt a külső sávon forgalmi akadály alakult ki.

 

Építési és javítási munkálatok

Az M30-as autópályán, Miskolc elkerülő szakaszán a Sajó-híd javítási munkálatai miatt a Tornyosnémeti felé vezető oldalon a 28-as és a 29-es kilométer között csak a belső sáv járható.

Érden, a Törökbálinti úton, az Iparos utca és a Felsővölgyi úti kereszteződések közötti szakaszon csomópontépítési munkákat végeznek. Az Iparos utcai körforgalom és a Szövő utca között az utat egyirányúsították, csak Törökbálint felé lehet igénybe venni. A Törökbálint felől érkezők a környező utcákban tudnak kerülni. A Szövő utca és a Takács utcák között pedig jelzőlámpás irányítással a forgalom irányonként, egy sávon, váltakozva halad. A teljes útszakaszon hét és fél tonnás súlykorlátozást is bevezettek, s mivel a környező önkormányzati utcákban is hasonló korlátozás van érvényben, ezért a hét és fél tonnánál nehezebb járművek az M7-es autópályán tudnak kerülni.

Építési munka miatt lezárták a felhajtó ágat az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban. Kerülni a 108-as kilométernél lévő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.