Marokkóiakat gyanúsít a rendőrség a bulinegyedben történt brutális támadás miatt

Három marokkói állampolgárt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy néhány héttel ezelőtt többedmagukkal összevertek egy 27 éves férfit a bulinegyedben – tudta meg a Magyar Nemzet. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. A nyomozás jelenleg is nagy erőkkel zajlik, mivel még nem minden támadó van rendőrkézen.

Pámer Dávid
2023. 04. 25. 6:23
null
Budapest, 2017. augusztus 30. A Fogasház romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén az Akácfa utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (FideszKDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselõ-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy külföldiekből álló társaság még április 9-én hajnalban támadt rá a budapesti VII. kerületben egy huszonhét éves fiatalra, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A sértett szerint nácinak nézték őt az elkövetők, és azt állítja, csupán azért kötöttek bele, mert egy Lonsdale márkájú pulóvert viselt.

Az incidens előzménye, hogy még az Instant nevű szórakozóhelyen a társaság összeszólalkozott a fiatallal, majd a biztonsági szolgálat kidobta onnan a kötekedőket. Egy közeli utcasarkon később bevárták őt, majd összeverték, és elmenekültek onnan.

Üvöltöztek, hogy undorító náci vagyok, csúnya a barátnőm meg ilyesmi, és nekem estek. Próbáltam teret nyerni, hátrálni, felvenni az ütéstávolságot, de sokfelől ütöttek, húsz-harminc méter múlva földre kerültem, próbáltam feltápászkodni, négykézláb, ekkor valaki oldalról arcon rúgott; attól tört el az arccsontom

– számolt be a támadásról a Mandinernek a fiatalember, akit a mentők súlyos sérülésekkel kórházba vittek.

Az eset után a VII. Kerületi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben. A hatóság megkeresésünkre hétfőn azonban arról tájékoztatta lapunkat, hogy több támadót már gyanúsítottként hallgattak ki. Mint írták,

a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói az ügyben három marokkói állampolgárságú személyt csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, mindhárman szabadlábon védekeznek.

A többi verekedőt jelenleg is keresik a rendőrök, akik egyelőre ezt a bűncselekményt a februári antifasiszta támadásoktól elkülönítve vizsgálják.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.