Még mindig vannak halálos áldozatai a koronavírusnak idehaza

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 262, közülük 6 210 452-en a második, 3 905 312-en a harmadik, 425 627-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont a múlt heti összesített adatokat ismertetve szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 27. 12:34
Szécsény, 2021. december 22. Oltáshoz készítik elõ a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum oltópontján 2021. december 22-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző héten 616 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 201 355 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten elhunyt nyolc, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 48 846 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 148 647 fő, az aktív fertőzötteké pedig 3 862-re csökkent.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 350 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – fűzték hozzá.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.