Ungár Péter: Ha tényleg jött hárommilliárd forintnak megfelelő dollár, akkor azzal valaki elsétált

Az LMP társelnöke szerint Karácsony Gergely nem elég karakteres, nincs éle a városvezetésének.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 8:57
Borítókép: Ungár Péter (Fotó: A politikus Facebook-oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs mitől tartani az LMP-nek a kampánypénzek ügyében zajló vizsgálat kapcsán − emelte ki az Indexnek adott interjújában Ungár Péter.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke úgy fogalmazott: 

ha az a pénz megérkezett volna hozzánk, láttuk volna. Ha tényleg jött hárommilliárd forintnak megfelelő dollár, akkor azzal valaki elsétált.

Mint mondta, azóta Márki-Zay Pétert nem kérdezte erről, de elhiszi neki, hogy ő ilyen szinten nem volt benne a kampány pénzügyi részében.

Mérges voltam az előválasztás két fordulója között, szerintem ott ketten hibáztak, az egyik Karácsony Gergely volt a visszalépése miatt, ezt neki is elmondtam. A másik, amiről nem beszélünk, hogy Márki-Zay Péter közös jelöltté válása jelentős részben a Momentum hibája. A Momentum első pártként állt be Márki-Zay Péter mögé, hogy leplezzék Fekete-Győr András rossz eredményét

− emelte ki az Interjúban Ungár Péter. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke Márki-Zay Péterről azt mondta: „sok hibája van, az egyik egy olyan politikai betegség, hogy amikor a gondolat megképződik a neuronjai között az agyában, az a gondolat automatikusan kijön a száján, nincs a kettő között filter, de sokkal rosszabb volt az a közeg, ami körbevette, a tanácsadók.” A politikus Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységéről kifejtette: 

„Sokszor érzem azt, hogy nem elég karakteres, nincs éle a városvezetésének, viszont jelenleg nem látok nála jobb alternatívát.”

Ungár Péter úgy látja, hogy az LMP-nek már egyértelmű világnézeti állítása van, miközben több ellenzéki párt üres politikai panelekkel próbálja leplezni az „ordító semmitgondolást”. Szerinte az, hogy az összefogás halott, azt jelenti, hogy még egyszer nem indulnak úgy együtt, ahogy 2022-es országgyűlési választáson. 

Borítókép: Ungár Péter (Forrás: Ungár Péter Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.