Van, aki szerint káros volt a pedagógusoknak az erőszakos demonstráció + videó

Ungár Péter szerint árt a pedagógusoknak az, ami a karmelita kolostornál történt, az LMP-s Csárdi Antal szerint pedig külön kell választani a kordonbontást és a pedagógusok ügyét. A momentumos Tóth Endre pedig inkább telefonálásba menekült a kérdések elől.

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023. 04. 25. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfő délutánra meghirdetett pedagógustüntetés végén a megjelenteket az a Pankotai Lili szólította fel, hogy menjenek a karmelita kolostorhoz, aki tavaly az október 23-i tanártüntetésen elmondott trágár hangvételű beszédével vált ismertté. A gimnazista lány egyébként néhány nappal ezelőtt a momentumos Donáth Annánál járt az Európai Parlamentben.

A pedagógusok megmozdulásával párhuzamosan  Hadházy Ákos vezetésével a Momentum − úgy, ahogy az elmúlt hetekben megszokhattuk −, ismét kordont bontott a karmelita kolostornál. Az ide érkező tömeg egy része aztán − a szintén nem bejelentett demonstráción − provokatívan és erőszakosan viselkedett a rendőrökkel.

A Momentum és Hadházy számos akcióval próbálta már eddig is felhívni magára a figyelmet, most azonban úgy tűnik, legújabb akciójukat össze akarták kötni a pedagógusokkal, ez azonban az ellenzéki szereplőket is megosztja.

Ungár Péter Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy ami a karmelita kolostornál történt, az kifejezetten árt a pedagógusoknak, meglátása szerint semmi köze egyes ellenzéki szereplők szereplési vágyának ahhoz, hogy többet keressenek a pedagógusok.

Azzal a véleményével Ungár nincsen egyedül, hogy nem lát összefüggést a kordonbontás és a pedagógusok helyzete között. Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szerint a két demonstrációt külön kell választani és a tüntetőknek csak nagyon kis hányada ment át a karmelita kolostorhoz. Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője viszont azon az állásponton van, hogy ami történt, nem az első lépés volt, hiszen a jobb oktatási körülmények elérése érdekében már régóta vannak demonstrációk. Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője − aki maga is részt vett a karmelita kolostornál történt incidensben −, nem kívánta kommentálni az ügyet.

Borítókép forrása: Videa − Képernyőkép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.