Kemény kritikával illette a tegnapi tüntetést a baloldali pártelnök + videó

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint ami tegnap a karmelitánál történt, csak árt a pedagógusoknak.

2023. 04. 25. 11:16
kordonbontás
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ami tegnap a karmelitánál történt, csak árt a pedagógusoknak” – szúrt oda baloldali politikustársainak Ungár Péter, az LMP társelnöke a Facebookon-közzétett bejegyzésében.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tegnap a tanárokért szerveztek tüntetést Budapesten, majd a karmelita kolostorhoz érkezve a tüntetők egy rögtönzött kordonbontásba kezdtek, ami végül dulakodásba torkollott, a rendőröknek könnygázt kellett bevetniük.

 

A randalírozók között volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a momentumos Gelencsér Ferenc, Hajnal Miklós és Lőcsei Lajos is. A kordonbontás következtében Hadházy Ákos rosszul lett, orvosi ellátást ugyanakkor nem kért, pedig mentőt is hívtak hozzá. A rendőrök őt és más politikusokat, köztük Lőcsei Lajost és Gelencsér Ferencet is kézben cipelték ki a tömegből.

 

Ungár Péter szerint egyszerűen semmi köze egyes ellenzéki szereplők vágyának, hogy belekerüljenek az újságba, ahhoz, hogy többet keressenek a pedagógusok.

 

A tegnapi demonstrációnak mi köze volt a pedagógusokhoz? Milyen, az öncélon túlmutató üzenete volt? Milyen öncélon túlmutató üzenete volt egy végzős gimnazista lány fiatal korából adódó önreflexió hiányát felhasználni arra, hogy menő forradalmárnak tűnjünk?

 

– tette fel a kérdést a politikus.

Az utóbbi években egyre zsugorodó támogatottsággal bíró LMP-vel kapcsolatosan a társelnök azt ígérte: nem fogják elfoglalni a színpadot, a híreket a pedagógusok elől a jövőben sem. 

– Nem fogunk rászervezni a pedagógusok megmozdulására. Mert ez nem képviselet, hanem önzés, és ezt a választók nagyon pontosan el tudják választani – vélekedett Ungár.

Borítókép: „Kordonbontás” (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.