Vége a felújításnak a Keletinél, jövő héten nyit a megújult utascentrum

Végéhez közeledik a lassan két éve tartó felújítás a Keleti pályaudvaron, ahol akadálymentesített utascentrum is helyet kap – olvasható a MÁV közösségi oldalán. A Keleti Utascentrum megnyitását május első hetére ígérik.

Magyar Nemzet
Forrás: MÁV2023. 04. 26. 14:12
null
Budapest, 2022. november 17. A fõváros Keleti pályaudvarának csarnoképülete reggeli szürkületben és járókelõk a Baross téri aluljáróban. A Keleti pályaudvar Budapest legforgalmasabb személypályaudvara, amely a nevét nem csak a földrajzi fekvésérõl kapta, hanem a keleti országrészekkel és a Balkánnal fenntartott kapcsolata miatt is. Rochlitz Gyula és Feketeházy János tervei alapján épült eklektikus stílusban és 1884. augusztusa óta szolgálja az utazókat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság korábbi tájékoztatása szerint a fejlesztések során az utasok kényelmes ügyintézésére helyezték a hangsúlyt. Az aluljárószinten helyet kapó belföldi és nemzetközi jegyváltás mellett az utazással kapcsolatos egyéb ügyek intézésére is lehetőség nyílik majd. A több mint 1542 négyzetméteres területen kilenc menetjegypénztárt és két személyes ügyfélszolgálati pultot is átépítettek, amelyek közül az egyik akadálymentesített. Mellettük 111 csomagmegőrzőt és 26 jegykiadó automatát is felszereltek. Két mozgólépcső és duplex lift is épült, amellyel az utasok gyorsabban és kényelmesebben közelíthetik meg a peronokat és a metrót.

A centrum kialakításával párhuzamosan bővítették az aluljárószinten található mellékhelyiséget is. A mai igényeknek megfelelően alakítottak ki nők, férfiak, mozgáskorlátozottak számára illemhelyet, és külön baba-mama rész is helyet kapott.

A nagyszabású átalakítás közel 1,9 milliárd forintba került.

Borítókép: A Keleti pályaudvar (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.