Csak sejteni lehet, hogy hol, de valamilyen militáns, neonáci küzdősportos rendezvényt hirdettek meg Magyarországon

Feltehetően Budapesten.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 05. 17:27
A,Close-up,With,A,Tape,With,The,Inscription,Police,In, illusztráció, szalag
2152532777 Fotó: Sebastian_Photography Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrséghez érkezett állampolgári bejelentés szerint 2023. május 6-án, egy pontosan meg nem nevezett magyarországi helyszínen – a közösségi médiában közzétett plakát szerint Budapesten – rendezik meg az European Fight Night (EFN) küzdősportrendezvényt – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

Hozzáteszik, hogy a sporteseménynek beállított küzdősportrendezvény ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból. A korábbi European Fight Night események történései alapján okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése, nem kizárólag az eseményre korlátozva.

Magyarország – közismerten jelentős eredményeket elérve – zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz. Az esetleges szélsőséges megnyilvánulások esetén a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni – fűzték hozzá. 

A közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.