Hornung: A család a legfőbb nemzeti érték

2010 óta a családok támogatása a kormányzás legfőbb alapelve

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 9:31
HORNUNG Ágnes
Budapest, 2022. december 8. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára köszöntõt mond a Gyermekfejlõdési kérdõív a kisgyermekek fejlõdésének nyomonkövetése szolgálatában címû konferencián a Néprajzi Múzeumban 2022. december 8-án. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családok nemzetközi napja alkalmából tett közzé ma reggel videóbejegyzést a Facebookon Hornung Ágnes. A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a folyamatosan változó világ 

minden kétségen felül álló értékének

nevezte a családot.

 

Legfőbb nemzeti érték

Kifejtette: a magyar kormány a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek, hiszen 

a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását. 

Ezért tették 2010 óta a családok támogatását a kormányzás egyik legfőbb alapelvévé. 

Emlékeztetett arra, hogy évről évre szélesítették, bővítették a családtámogatási rendszert, hogy megkönnyítsék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést, valamint a gyermeknevelés melletti munkavégzést annak érdekében, hogy több pénz maradjon a családoknál.

Elmondta: olyan országot szeretnénk, ahol a családok békében tudnak élni, ahol a gyermekeiket biztonságban tudják, és ahol a dolgozó szülők előre tudnak jutni. 

Kitért a szomszédságunkban zajló háborúra is, amely, mint mondta, megrengette a biztonságunkat, megrengette Európa gazdaságát és 

rendkívüli kiadások elé állítja a kormányt is. 

Közölte: minél tovább tart a háború és a szankciók, annál többet kell a kormánynak fordítania az ország és a gazdaság védelmére. Hangsúlyozta, hogy a családok védelmét a mostani háborús időben is a legfontosabb feladatuknak tartják. Ezt mutatja, hogy januártól bevezették a 30 év alatti anyák szja-mentességét és elengedik diákhitel-tartozásukat. 

Megemlítette, hogy havonta plusz 10 ezer forint családi adókedvezményt kapnak a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok. Ugyanakkor könnyítették a Babaváró támogatás és más családtámogatások igénybevételét. 

Hozzátette: a megemelt energiaárakkal szemben is védik a családokat, hiszen a rezsicsökkentett árakkal havi 180 ezer forintos támogatást nyújtanak minden magyar családnak. – Azt kívánom a magyar családoknak, hogy a háború mielőbb véget érjen és biztonságban, jólétben tudjanak élni – fogalmazta meg közösségi oldalán Hornung Ágnes.

Borítókép: Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára köszöntőt mond a Gyermekfejlődési kérdőív a kisgyermekek fejlődésének nyomon követése szolgálatában című konferencián a Néprajzi Múzeumban 2022. december 8-án (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.