Kábítószert állítottak elő egy kőbányai lakásban + videó

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két drogkereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akik értékesítési céllal nagykereskedelmi mennyiségű amfetamint állítottak elő egy X. kerületi lakásban. 

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 05. 30. 13:12
Lefoglalt kábítószer, melyet egy kőbányai lakásban állítottak elő, és a rendőrök 2020 októberében fedeztek fel Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint egyikük, egy negyvenhét éves férfi a 2020 októberében történt elfogásukat megelőzően különféle kábítószerekkel kereskedett Budapest területén. A vádlott az általa beszerzett kábítószereket egy kőbányai lakásban tárolta és értékesítette tovább.

A társával, egy ötvenegy éves férfival együtt amfetamin előállításával és értékesítésével is foglalkoztak. Az idősebb vádlott szerezte be a kábítószer előállításához szükséges anyagokat, fiatalabb társa pedig a folyékony amfetaminbázisból por állagú kábítószert készített.

Az ötvenegy éves vádlott 2020. október 22-én egy újabb, nagyobb mennyiségű kábítószer előállításához elegendő alapanyagot vásárolt. Ezt a kőbányai lakáshoz vitte, és ezt követően a társa hozzá is látott a nagykereskedelmi mennyiségű amfetamin előállításához.

Két nappal később a kábítószer elkészült, ekkor az idősebb vádlott visszament, hogy gépkocsival elszállítsa. A több mint tizenegy kilogramm kábítószert a kőbányai társasház udvari parkolójában pakolták be az idősebb éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután beült a kocsiba, majd elhajtott.

Ekkor csaptak le rájuk a nyomozók. A fiatalabb férfit a helyszínen elfogták, társát pedig üldözőbe vették. 

A férfi a menekülés közben a korábban átvett kábítószert Kőbányán egy parkoló gépkocsi alá rejtette, majd gyalog próbált tovább menekülni. Az intézkedő rendőrök azonban elfogták, a kábítószert pedig megtalálták.

A nyomozók a negyvenhét éves férfi lakásában marihuánát, kokaint és több millió forint értékű készpénzt is találtak, egy ott leparkolt kistehergépkocsiban pedig további hét kilogramm amfetamint foglaltak le. Az ötvenegy éves férfi vidéki lakásán a kábítószer előállításához használt mintegy nyolcvan kilogramm kénsavat találtak és foglaltak le a nyomozók.

Borítókép: A lefoglalt kábítószer (Forrás: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.