Megint elütöttek egy gyermeket a zebrán, egy hónap alatt ez a harmadik eset

Életveszélyes sérülések miatt kórházban van a fiatal lány.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 05. 04. 12:21
A,Girl,With,Fair,Hair,In,A,Red,Dress,And
2186163757 Fotó: DenysPop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat a Bicskei Rendőrkapitányság eljárást azzal a 69 éves bicskei lakossal szemben, aki 2023. május 3-án reggel Bicskén, a Szent István úton található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan átkelő 14 éves lányt lassítás nélkül ütötte el – írja a Police.hu.

A lány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg is kórházban van. 

Az eset körülményeit a Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálja. Egyúttal a rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet!
  • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit betartva közlekedjenek!
  • A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

Egy hete egy idős nőt ütöttek el a zebrán Sopronban. A balesetben a soproni asszony megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Előtte, április 14-én egy 13 éves lányt ütöttek el Budapesten. A rendőrök akkor cserbenhagyás miatt kérték a lakosság segítségét, ugyanis egy autós április 14-én reggel a Pesti út 239. szám előtt lévő zebrán elütött egy tizenhárom éves lányt, akit a mentők kórházba szállítottak.

A baleset feltételezett okozója a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.