Összevesztek, meggyújtotta ismerőse kabátját

Szemtanúk tettek bejelentést a rendőrségen 2023. április 29-én este arról, hogy Sümeg egyik utcájában egy ingatlan falán valami ég.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 05. 03. 15:37
Man's,Fingers,Lighting,A,Match,,Rubbing,Against,The,Matchbox,,Setting
1461117392 Fotó: David Rojas S Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszínre érkező járőröknek a szemtanúk elmondták, hogy a ház fala és az azon futó telefonkábelt takaró cső közé helyezett be valaki egy ruhadarabot, amit ezután szándékosan meggyújtott – olvasható a Police.hu-n.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen a látókörükbe került egy 24 éves helyi lakos, akit nem sokkal az eset után a lakcímén igazoltattak. A férfi az egyenruhások kérdésére elmondta, hogy nem a házban akart kárt tenni, hanem a haragosán kívánt így bosszút állni. 

Az esetet megelőzően ugyanis egy vendéglátóhelyen szóváltásba keveredett ismerősével, aki távozása előtt a kabátját ottfelejtette.

Ezt követően a feldúlt férfi útnak indult, a ruhadarabot magával vitte és haragjában egy családi háznál, a falon lévő csőre csavarva meggyújtotta azt. A férfit a nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, ellene rongálás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.