További milliárdokkal segít be a szociális intézmények rezsijébe a kormány

A kormány döntése értelmében a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összesen 5,3 milliárd forint további rezsiár-kompenzációt kapnak – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Fülöp Attila emlékeztetett: nem ez az első ilyen döntése a kormánynak, korábban már az állami és egyházi fenntartású szervezeteknek is biztosított többlettámogatást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 19. 10:22
Miskolc, 2023. március 1. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára a fogyatékossággal élõ embereket segítõ személyi asszisztencia program indulásáról tartott sajtótájékoztatón a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában Miskolcon 2023. március 1-jén. A fogyatékossággal élõ személy az asszisztenciával nem kizárólag ápolási segítséget vesz igénybe, hanem az alapítvány finanszírozásában maga választhatja ki személyi asszisztenseit, és õ is igazolja le az elvégzett munkát. Maximum négy fõ segítségével akár 24 órás szolgálat is biztosított. Miskolc mellett Mezõcsáton, Nyíradonyban és Szombathelyen pályáztak sikeresen, ezeken a településeken indulhatott el a szociális biztonság megerõsítését célzó, összesen mintegy 343 millió forintos program. MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összességében, az egész területet érintően már több mint 32 milliárd forintot biztosított idén rezsiár-kompenzációra a kormány. Ezzel 107 ezer férőhelyet mentettek meg – mutatott rá Fülöp Attila.

A 32 milliárd forintos pluszforrást azzal indokolta, hogy ebben a háborús évben az elrontott szankciós politika és az abból adódó háborús infláció olyan helyzetet eredményezett, ami még soha nem volt.

Még soha nem kellett ilyen mértékű pluszforrást garantálni azért, hogy megőrizzük a szociális és gyermekvédelmi rendszer biztonságát

– mondta az államtitkár. Kijelentette: a kormány elkötelezett amellett, hogy fenntartsák ezt a biztonságot.

A többlettámogatásról szóló határozat már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A részletszabályokat a Belügyminisztérium a következő hetekben fogja kidolgozni.

Borítókép: Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.