Lecsaptak rá a rendőrök, előkerült a grillgyújtó folyadéknak álcázott drog

A férfi lakásban ismeretlen fehér port, illetve folyadékot is találtak, de előkerültek még a kábítószer adagolásához szükséges különböző eszközök is.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 02. 8:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egy liter amfetaminolajat foglalt le a rendőrség egy negyvenöt éves pincehelyi lakostól. A külföldről hazahozott, flakonokba rejtett folyadékból mintegy hétezer adag – közel huszonötmillió forint értékű – kábítószert tudott volna előállítani. A múlt héten elfogott férfit a bíróság a hétvégén letartóztatta – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya a Készenléti Rendőrség bevetési egységével közösen 2023. május 26-án hajnalban pincehelyi otthonában ütött rajta a férfin. Épp akkor, amikor Hollandiából hazaérve, bérelt kocsijával leparkolt a háza előtt. Elfogása után a nyomozók a Tamási Rendőrkapitányság munkatársainak a segítségével mind az általa használt gépkocsit, mind az ingatlanát átkutatták.

Az autóból több grillgyújtós műanyagflakon került elő, benne összesen egy liter folyadékkal, ami a gyorsteszt alapján amfetaminra adott pozitív jelzést.

Ezen túl a rendőrök a kocsiban találtak még egy fehér porral teli kis tasakot is, míg a lakásban különböző helyeken további ismeretlen fehér port, illetve folyadékot is, de előkerültek még a kábítószer adagolásához szükséges különböző eszközök is, úgymint mérleg, illetve simítózáras nylontasakok is.

A kutatás során talált porokat, folyadékokat és különböző eszközöket a nyomozók lefoglalták, majd szakértői vizsgálatnak vetették alá. Mint azt a szakvélemény kimondta, a flakonokban lévő olajos folyadékból amfetamin és 1–PEA volt kimutatható, amik kábítószernek minősülnek. 

Így a férfit a KR NNI pécsi nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Az akcióval a KR NNI mintegy hétezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. Az egy liter amfetaminolajból ugyanis a reális számítások szerint ennyi adagot tudott volna előállítani a férfi. A feketepiacon közel huszonöt millió forintot tudott volna rajta keresni.            

A negyvenöt éves pincehelyi férfit, aki ellen bírósági szakban – kábítószer-kereskedelem és ittas vezetés miatt – szintén büntetőeljárás van folyamatban, a Szekszárdi Járásbíróság 2023. május 28-án letartóztatásba helyezte. Az ügynek itt koránt sincs vége, hiszen a nyomozók vizsgálják, hogy a férfi kitől szerezhette be a drogot, illetve milyen vevői körnek értékesítette volna azt tovább.

Borítókép: Grillgyújtófolyadékos flakon (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.