időjárás 21°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Már nem munkaerő-felesleg, hanem munkaerőhiány van Magyarországon

Munkatársunktól
2023.06.12. 15:13 2023.06.12. 15:55
Már nem munkaerő-felesleg, hanem munkaerőhiány van Magyarországon

Toroczkai László napirend előtt arról beszélt, hogy a vasárnapi időközi választáson képviselőjük Békés városában legyőzte a Fidesz jelöltjét, ami szerinte azért is történhetett, mert a magyarok nagyon fel vannak háborodva a kormány intézkedései, így a kutakkal kapcsolatos tervek miatt is.

Jó, hogy sikerült jobb belátásra bírni a kormányt és meghátrált ebben az ügyben – közölte a Mi Hazánk frakcióvezetője. Hangoztatta: a rossz, elhibázott gazdaságpolitika miatt üres az államkassza, ezért talál ki a kormány újabb sarcokat, és még mindig nem érti, hogy a gazdaságpolitika a hibás. Valóban tiltakozni kell a gazdasági migránsok elosztása ellen, de az sem jó, hogy a kormány vendégmunkások beáramlását lehetővé tevő törvényt akar elfogadtatni az Országgyűléssel − mondta. 
 Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt: bár a képviselő szerint elhibázott a kormány gazdaságpolitikája, a tények nem ezt mutatják. Egymillió új munkahely jött létre, amit a baloldali képviselők teljesíthetetlennek tartottak, az EU legjobbjai közé tartozik a gazdasági növekedés, és a kormány hatékony gazdaságfehérítő intézkedéseket hozott − sorolta.

Hangsúlyozta: ma már nem munkaerő-felesleg, hanem munkaerőhiány van Magyarországon, ezért a gazdaság teljesítményének fenntartásához szükséges lépéseket tesz a kormány.

Nyilván mindenki mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaság teljesítményét fenntartsa. Ehhez szükségesek azok a lépések, amelyek a határon túli magyaroknak teszik lehetővé, hogy könnyebben dolgozhassanak hazánkban

− mondta az államtitkár. 

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Bruzák Noémi) 
 

Szócsaták az Országgyűlésben

Rendkívüli ülést kezdeményeztek, végül be sem mentek a baloldali képviselők

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.