Megtalálták a lezuhant magyar helikopter egy fontos alkatrészét

A roncsok segíthetnek abban, hogy meghatározzák a baleset okát és körülményeit.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 10:59
null
20220621 Újdörögd, Fire Blade 2022 többnemzeti helikopter harcászati gyakorlat. Fotó:Bánkúti Sándor Fotó: Bánkúti Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terep megközelíthetetlen. A magyar katonai helikopter utolsó alkatrészeinek visszaszerzése folyamatban van. Ez egy propellerforgószárny, amely 200 kilogrammot nyom. Pontosan ezért az összes helyszíni mentőszolgálatnak, a horvát és a magyar hadseregnek kisebb részekre kell szétszedniük a rotort, mert csak így lehet hozzájutni – adta hírül a horvát közszolgálati televízió a Horvátországban lezuhant magyar katonai helikopterről, amit a Vijesti horvát lap idézett.

Mint ismert, szerdán lezuhant egy magyar katonai helikopter a horvátországi Drnis közelében. Az Airbus H145 három emberrel magashegyi kiképzésen vett részt, amikor a tragédia történt. A hírek szerint az okozta a magyar katonai helikopter katasztrófáját, hogy 

a pilóta nem vett észre egy úgynevezett zipline-huzalt. A gép a drótban elakadt, lezuhant és azonnal kigyulladt.

Hozzátették, hogy a roncsok segíthetnek abban, hogy meghatározzák a baleset okát és körülményeit. Az alkatrészek vizsgálatában a Horvát Köztársaság Honvédelmi Minisztériuma is részt vesz vasárnap reggel óta. Csatlakozott hozzájuk a Horvát Szárazföldi Hadsereg, a Horvát Légierő, a Támogató Parancsnokság, a Katonai Rendőrség és a Műveleti Tűzoltóparancsnokság közel hatvan tagja is, illetve a helikoptert gyártó Airbus munkatársai.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.