Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A baloldali progresszív média szándékosan uszít és hergel + videó

Vizsgálni kell, irányították-e Fico merénylőjét!

2024. 05. 19. 10:30
Pozsony, 2023. október 25. Robert Fico szlovák miniszterelnök a szeptember végi szlovák parlamenti választások eredményeképpen megalakuló kormány beiktatási ünnepségén a pozsonyi elnöki palotában 2023. október 25-én. Fotó: Jakub Gavlák
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szabad elfogadni azt az egyszerű megoldást, hogy magányos merénylőről van szó – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Horváth József, az AK biztonságpolitikai tanácsadója a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet kapcsán. 

A polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat volt műveleti főigazgató helyettese kifejtette: a szakmának ilyenkor minél mélyebbre kell ásnia az elkövető előéletében. 

Megvizsgálni azt, hogy milyen ráhatások érték, befolyásolták-e, irányították-e, akár úgy is, hogy ennek ő nem is volt tudatában. 

 

Robert Ficót a szlovák nép jelentős többségének a támogatásával választották meg, akinek az elsődleges politikai célja az, hogy az országát elkormányozza a háború szakadékának a széléről, és azonnal megpróbálják meggyilkolni – mondta a műsorban Koskovics Zoltán, a központ geopolitikai elemzője. 

Szerinte nem véletlen, hogy a baloldali magyarországi és szlovákiai portálok órákig nem zárták le kommentelés lehetőségét a merényletről szóló cikkeik alatt. 

Úgy vélte: szándékosan adtak teret a gyűlöletnek, miután előtte hetekig uszítottak, szították a gyűlöletet a nem olyan régen demokratikusan megválasztott, legitim szlovák kormány ellen. Általában az ilyen hergelő cikkek folyamatosan jelennek meg a nyugati baloldali progresszív sajtóban – mondta. 

Koskovics Zoltán szerint a vérontás akár még egy évig is elhúzódhat, de a háborút Ukrajna elveszítette. 

Kifejtette: „onnan már nincs visszatérés, hogy nőket és 65 éves embereket ráncigálnak ki a frontra. Az már a vég, hogy beteg embereket hurcolnak el katonának, akiket korábban jó okkal alkalmatlannak minősítettek. 

Nincs lőszer, nincs fegyver, nincs légvédelem, a katonák nem motiváltak, ráadásul elfogadtak most egy új mozgósítási törvényt, amellyel még a reményt is elvették a katonáktól, hogy élve, vagy legalábbis súlyos sérülés nélkül hazatérhettek. Megszüntették ugyanis azt a lehetőséget, hogy 36 hónap szolgálat után le lehet szerelni – ismertette a geopolitikai elemző. 

 

Ukrajna az új sorozási törvénnyel a jövőt veszítette el – mondta Horváth József. Nem véletlen, hogy magára valamit adó állam a 18–27 éves korosztályt nem viszi el a frontra. 

Ezt az az időszak, amikor a fiatalok házasságot kötnek és gyermekük születik, magyarán: a jövőt alapozzák meg. Őket is el akarják most vinni a háborúba – mondta a biztonságpolitikai tanácsadó. 

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.