Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rajtbüntetés az élmezőnyben, Verstappen meglepő reakciója

Max Verstappent magát is meglepte, hogy az imolai időmérő edzésen nem talált legyőzőre. A címvédő zsinórban nyolcadszor lett egy kvalifikáció legjobbja, amire korábban csak Ayrton Senna volt képes a Formula–1-ben.

2024. 05. 19. 9:12
Max Verstappen zsinórban nyolcadszor volt a leggyorsabb az időmérőn
Max Verstappen zsinórban nyolcadszor volt a leggyorsabb az időmérőn Fotó: EPA/DANILO DI GIOVANNI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A McLaren a Miamiban aratott futamgyőzelmét követően Imolára is átmentette a remek formáját, és az első szabadedzésen a narancssárgák pilótái végeztek az első két helyen Oscar Piastri, Lando Norris sorrendben. Látszólag a Ferrari is felzárkózott, a következő két tréningen Charles Leclerc volt a leggyorsabb, (Red Bull) pedig közben küzdött az autójával, egyszer sem végzett előrébb az ötödik helynél.

Eredetileg a két McLaren, Piastri (balra) és Norris (jobbra) rajtolt volna Verstappen mellől
Eredetileg a két McLaren, Piastri (balra) és Norris (jobbra) rajtolt volna Verstappen mellől (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

Verstappen beállította Senna rekordját

Az időmérőn viszont szokása szerint az élre repítette a Red Bullt. Az viszont nem szokása, hogy kitörő örömmel vegye tudomásul, hogy övé lett a pole pozíció. Christian Horner csapatfőnök azzal magyarázta Verstappen reakcióját, hogy a holland pilóta jelentős mérföldkőhöz ért.

– Általában nem mutatja ki az érzelmeit az időmérő megnyerése után, de a mostani különösen sokat jelent neki, hiszen Max beállította Senna rekordját azzal, hogy zsinórban nyolc pole pozíciót szerzett – magyarázta a Red Bull vezetője.

De Verstappen nem ezzel indokolta a boldogságát, hanem inkább azzal, hogy váratlanul érte a szombati elsőség. – Fantasztikus, amikor egy nehéz hétvégén sikerül mindent összerakni az időmérőre. Remélhetőleg nem lesz ilyenekből túl sok a jövőben, de most mindannyian elégedettek vagyunk, hogy megfordítottuk – jelentette ki a háromszoros világbajnok.

 

Szoros lett a kvalifikáció vége, a két McLaren egy tizeden volt Verstappenhez képest. A Red Bull hollandja számára nem ez az ideális szcenárió. – Jó, hogy nagy volt a verseny, meg kellett küzdenünk a pole-ért, de, őszintén szólva, szívesebben nyernék nyolc tizedes előnnyel.

Eredetileg Piastri rajtolt volna Verstappen mellől a 15 órakor kezdődő Emilia-Romagna Nagydíjon, de az ausztrál pilóta Kevin Magnussen (Haas) feltartásért háromhelyes büntetést kapott, így Lando Norris örökölte meg a második helyet, majd Leclerc, Carlos Sainz (Ferrari) lesz további sorrend. (Mercedes) szenvedése folytatódott, csak a nyolcadik lett a rekordbajnok, Sergio Pérez (Red Bull) azonban még hátrébb végzett, a tizenegyedik helyről vág neki a futamnak.

A rajtsorrend

1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Lando Norris (brit, McLaren)
2. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
3. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
George Russell (brit, Mercedes)
4. sor:
Cunoda Juki (japán, RB)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
5. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
Nico Hülkenberg (német, Haas)
6. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
7. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
8. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
9. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
10. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
Logan Sargeant (amerikai, Williams) 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.