Hangos volt az éjszaka Oroszországban: drónok támadtak egy finomítót és egy repülőteret + videó

Ezzel a címmel tudósított az oroszországi célpontok elleni támadásokról az ukrán Uniain.ua.

2024. 05. 19. 9:01
Olajfinomítót támadtak Oroszországban az ukrán erők
Olajfinomítót támadtak Oroszországban az ukrán erők Forrás: ASTRA Telegram-csatorna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hatóságok arról számoltak be, hogy 57 drónt fogtak el vagy semmisítettek meg a Krasznodari terület felett - írja a lap a bevezetőjében. az elmúlt éjszaka Oroszország ismét nyugtalan volt. Először a Krím elleni támadásról érkeztek hírek, majd az orosz tévécsatornák a Szlavjanszk-on-Kuban olajfinomító és egy Krasznodar környéki repülőtér elleni támadásokról számoltak be.

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint kilenc ATACMS rakétát és egy UAV-t a Krím felett, valamint három UAV-t a Belgorodi terület felett semmisítettek meg a légvédelmi rendszerek éjszaka. Azt is jelentették, hogy 57 drónt fogtak el vagy semmisítettek meg a Krasznodari régió felett.

Az orosz hatóságok szerint egy drón lezuhant a Szlavjanszk-on-Kuban finomító területén, de tüzet nem észleltek. Ugyanakkor az Astra Telegram csatorna helyi lakosokra hivatkozva robbanásokról számolt be a finomítóban – számolt be az ukrán lap.

Robbanások és lövöldözés Szlovjanszkban. Az egyik ukrán UAV lezuhant az olajfinomító területén. Az előzetes információk szerint nem voltak se áldozatok, se károk. Tüzeket nem jegyeztek fel. A mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak – írta meg a SHOT Telegram-csatorna.

Később Alekszandr Drozdenko, a terület kormányzója azt mondta, hogy az olajraktárnál történt „durranás” pirotechnikai eszközök használata miatt  történt, és cáfolta az UAV-ról szóló információkat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.