Rekordrészvételt hozott a Határtalanul középiskolai vetélkedő

A versenyben több mint százhatvanezer magyarországi és külhoni diák mérte össze tudását.

2023. 06. 14. 17:37
Határtalanul program Potápi Árpád
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 160 ezer magyarországi és külhoni diák vett részt a nemzetpolitikai államtitkárság szervezésében zajló Határtalanul középiskolai vetélkedőn, amelynek nagydöntőjét szerdán tartották – erről lapunknak megküldött közleményben számolt be a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. Mint kifejtették: a több héten át tartó vetélkedőn a résztvevők – magyarországi és külhoni középiskolások – számos témakörben, így a magyar kultúra, történelem, néprajz, földrajz területén, valamint a magyarságot érintő kérdésekben mérték össze tudásukat.

A verseny idei résztvevőinek száma minden rekordot megdöntött, és végül a több mint 160 ezer diák közül 37 csapat jutott a döntőbe: 18 Magyarországról, 19 pedig a határon túlról.

Az online nagydöntő résztvevőit köszöntve Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta: „túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a Határtalanul program és a Határtalanul középiskolai vetélkedő mára az egyik legfontosabb nemzetpolitikai program.”

Nemcsak élmény, vetélkedő, hanem a nemzeti összetartozást erősítő közösségkovácsoló erő, amelynek köszönhetően egyre erősödnek a kapcsolatok a magyarországi és a határon túli fiatalok között

– tette hozzá. Az államtitkár gratulált minden döntős csapatnak, és arra kérte a fiatalokat, hogy a verseny lezárulta után is őrizzék meg a játék során kialakult kapcsolatokat, barátságokat.

A vetélkedő első helyezettje holtversenyben a Budapesti Eötvös Gimnázium 10/b osztálya és a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc 11/k osztálya lett. A második helyen a Budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata, a harmadik helyen pedig a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum osztálya végzett.

A Határtalanul középiskolai online vetélkedőn első helyet elérő csapat egymillió forint pénzjutalomban részesül, emellett a szervezők több mint ezer további jutalmat és ajándékot osztanak ki a versenyzők között. A nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárai százezer forint ösztöndíjban részesülnek csapatonként, a legjobb csapatok pedig augusztus végén részt vehetnek a noszvaji Honfoglaló táborban.

Borítókép: Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.