Szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz pátriárka

A pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és a vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 11:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Pannonhalmi Főapátság meghívására szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka – közölte a főapátság szerdán. Azt írták: a pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és a vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll. 

Bartolomaiosz lesz a szeptember 22-én Pannonhalmán a békéről szóló nemzetközi ökumenikus konferencia főelőadója. 

Az egyházi vezető a magyarországi tartózkodása során felkeresi a bakonybéli bencéseket, majd isteni liturgiát végez Pannonhalmán. „Budapesten találkozik a társadalmi és politikai élet képviselőivel, valamint előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös, ökumenikus és vallásközi teremtésvédelmi konferenciáján” – olvasható a közleményben. 

A pátriárka legutóbb 2021 szeptemberében látogatott Magyarországra, amikor részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. I. Bartolomaiosz 1991 óta áll az Egyetemes Patriarchátus élén mint az ortodox egyházi vezetők között a tiszteletbeli elsőbbséget élvező pátriárka. 2000-ben Budapesten a bazilika előtti téren az ortodox világ számára is szentté avatta országalapító királyunkat, Szent Istvánt. 

Borítókép: A pártiárka többször járt már Magyarországon (Forrás: Facebook/Semjén Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.