Zöldebb, élhetőbb lett a városközpont Tatabányán

A tatabányai önkormányzat mintegy 2,5 milliárd forint európai uniós támogatással megújította a Dózsakert városrész és a városközpont zöldfelületeit, illetve a megyeháza előtt közösségi teret hozott létre.

Forrás: MTI2023. 06. 28. 11:20
null
Fotó: Sipos Zoltan Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dózsakert városrészben, a sétálóutca és a Dózsa György út 53-55. és 58-62. előtti sétányok felújítása, átalakítása eredményeként javult a közlekedési infrastruktúra a Dózsakert és Újváros között. 

A megyeháza előtt a korábbi 125 férőhelyes felszíni parkoló helyett 279 parkolóhely létesült két szinten, a mélygarázs felett kialakuló új téren utcabútorokat, ivókutakat, szökőkutat és párakaput helyeztek el

– közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata

Kiemelték: a városközpont zöldebbé, élhetőbbé tétele érdekében 22 fát, több ezer cserjét, évelő és egynyári növényt ültettek el. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg – írták a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Tatabánya Megyei Jogú Város/Sipos Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.