Folytatódik a ferencvárosi „padháború”, most egy üzenetet is hagytak a Fradi-ultrák

Nem sokáig maradt szívárványszínű a pad.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 7:41
LMBTQ pad
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nap után ismét zöld-fehér színű lett az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat által átadott szivárványos pad, amelyet feltételezhetően ismét Fradi-ultrák festettek át. A pad elé most egy Stop LMBTQ feliratot is felfújtak.

LMBTQ pad
Az LMBTQ-pad elé az elkövetők most egy Stop LMBTQ feliratot is felfújtak. Fotó: Éberling András

Mint ismert, csütörtökön az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át a főváros első szivárványos köztéri padját a IX. kerületi Tompa utcában. Azonban nem sokáig maradt ebben az állapotban, mivel szombatra Fradi-ultrák zöld-fehérre festették át. Tegnapelőtt késő este aztán örömmel tudatta Facebook-oldalán a Soros György által finanszírozott Amnesty International Magyarország, hogy ígéretüket betartva visszafestették szivárványosra a Tompa utcai padot. Tették ezt „mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni” –, megkérve az embereket, hogy vigyázzanak a padra. Az Amnesty rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, mondván, a pad egy olyan jelkép, amit közösen kell megvédeni.

Borítókép: Ismét átfestették az LMBTQ-padokat Ferencvárosban (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.