Tömegesen jönnek – Egyszerre száznyolcvan migráns próbálkozott illegális határátlépéssel

Több mint nyolcszáz migránst tartóztattak fel, két embercsempészt pedig elfogtak szombaton a rendőrök

2023. 08. 27. 7:22
null
20221104 Szerbia Horgos Migráció, Migráns,. Illegális bevándorló. Az Észak-Afrikából érkezett migránsok a Bácska-birtoknál vertek sátrat. Egyre többen érkeznek újra kisgyerekkel, családostul. A tunéziai, algír és marokkói fiatalemberek azt mondták, ők békések, semmit nem tudnak a gyilkosságról. Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Képen: Sorban állás segélyért. Bulgár rendszámú autóból hoznak segélyszállítmányt ismeretlen egyesület német, angol és bulgár származású tagjai Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség erői szombaton összesen 462 határsértőt tartóztattak fel illetve további 402 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A legtöbben Csongrád-Csanád vármegyében próbálkoztak, a járőrök tizennégy esetben összesen 442 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök összesen négy határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Kisszállás és Kiskunfélegyháza közigazgatási területén.  A járőrök Komárom-Esztergom vármegyében négy határsértőt tartóztattak fel Kisigmánd közigazgatási területén.

A járőrök Nógrád vármegyében három határsértőt tartóztattak fel Rétság közigazgatási területén, Pest vármegyében 1 esetben 9 határsértőt tartóztattak fel Kemence közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen kilenc esetben 402 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Köztük volt egy 180 fős csoport is.

 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás. Mórahalom közigazgatási területén, szombaton a járőrök ellenőríztek egy német honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy bolgár állampolgár vezetett. A jármű rakterében huszonhárom, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

Kemence külterületén a rendőrök augusztus 26-án késő este ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldovai férfi vezetett. A járműben kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi és gyermek utazott.

A fenti esetekben az utasok nem tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta:

továbbra is özönlenek az illegális bevándoelók az Európai Unió felé. Több mint negyedük, 28 százalékuk a magyar műszaki határzáron át próbálkozik a bejutással. Az idei évben eddig százezernél is többet fogtak el közülük a magyar hatóságok.

Borítókép: Migránsok csoportja a szerbiai Horgoson (Fotó: Török János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.