Mik a távmunka szabályai 2023-ban?

A HR Portál összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

Magyar Nemzet
2023. 08. 01. 8:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023-ban számos változás történt a munka világában, amelyek érintik például a munkajogot, a bérügyeket, a távmunkát, a Szép-kártyát, a kollektív szerződést is − emelte ki cikkében a Vaol.hu, amely a HR Portálra hivatkozva gyűjtötte össze a fontosabb információkat.

Ennek értelmében a távmunka − amely általában otthon végezhető − lehet részleges vagy teljes, állandó vagy időszakos. 

A szabályait a munkaszerződésben kell rögzíteni, amelynek tartalmaznia kell a távmunka időtartamát és rendszerességét, a helyét, a munkaidő-beosztást és a munkaidő-nyilvántartást, a munkavégzéshez szükséges eszközöket, anyagokat és szolgáltatásokat, valamint azok költségeinek viselését. 

A cikk hozzáteszi, hogy ezenkívül szerződésbe kell foglalni a munkáltató ellenőrzési jogát és módszerét, a munkavállaló védelmét és biztonságát, a munkavállaló kapcsolattartását a munkáltatóval és a kollégákkal, valamint a munkavállaló képzését és továbbfejlesztését.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.