Szent István biztonságot és jövőképet adott Magyarországnak

Szent István annak idején a kereszténység alapjára épített erős, nyugati típusú államot, s ezzel végérvényesen kijelölte a magyarok helyét Európában – hangsúlyozta Fónagy János.

Magyar Nemzet
2023. 08. 18. 12:34
FÓNAGY János
Augusztus 20. - Fónagy János állami kitüntetéseseket adott át Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szent István annak idején a kereszténység alapjára épített erős, nyugati típusú államot, s ezzel végérvényesen kijelölte a magyarok helyét Európában. Tetteinek ereje abban rejlik, hogy biztonságot és jövőképet adott az országnak – hangsúlyozta Fónagy János pénteken az augusztus 20-i államalapítás alkalmából tartott ünnepségen Budapesten, ahol kilenc kitüntetést adott át.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azzal folytatta, hogy minden korábbi nemzedéket próbára tett a történelem, hogy ellenállás nélkül ne hagyja idegenek kezébe jutni Magyarországot. Az ország ma azért létezik, mert őseink, amikor kellett, kiálltak érte, és megőrizték Szent István örökségét – mutatott rá. Úgy fogalmazott, hogy magunk ura lenni, közben magyarnak megmaradni soha nem „ölünkbe hullott ajándék” volt a Kárpát-medencében. Kiemelte azonban, hogy minden történelmi próbatételt túléltünk, mert megvolt az erőnk, a hitünk és az elszántságunk.

A küzdelmek és kihívások – folytatta – ma sem kerülik el az országot, a szomszédban dúló háború, az elhibázott brüsszeli szankciók miatti gazdasági válság, az egész Európát átformáló migrációs nyomás és a koronavírus mind próbára teszi a kormányt és a családokat. Szerinte Magyarországnak most nagyon erősnek kell maradnia, hogy tovább épülhessen az államalapító országa, amely több mint ezer éve otthont és biztonságot ad a magyaroknak.

FÓNAGY János
Fónagy János a kitüntetettekkel. (Fotó: Lakatos Péter)

Fónagy János Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át Gaál József gépész üzemmérnöknek, Kecskemét alpolgármesterének a Bács-Kiskun vármegye és Kecskemét gazdaságfejlesztése érdekében végzett munkájáért. Szintén Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Kocsis István, a Magyar Posta Zrt. hálózati igazgatója a postai hálózat hatékony működtetése érdekében végzett munkája elismeréseként, illetve Vörös Béla Árpád villamosmérnök, a Balaton Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke. Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben Antalné Dobos Nóra, Csaba Éva, Farkas Anikó, Kocsisné Papp Pálfi Ágnes, Krauter Borbála részesült, mindannyian a Magyar Postánál vezető beosztásban dolgoznak. A Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést Bagaméri Árpád rádió-, tv-műszerész, a Nyírbátori Általános Ipartestület elnöke vette át az eseményen.

Borítókép: Fónagy János. (MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.